Volledig scherm
Archieffoto vrouwendag in Breda. © Cindy Joos

Vrouwendag Breda ketst af op ruziënde vrouwen

BREDA - De Internationale Vrouwendag in Breda, die dit jaar op 11 maart gepland stond, gaat niet door. De vrouwen die het organiseerden, kregen ruzie. "Zo straal je als vrouwenbeweging geen kracht uit", erkent Jan Hopman, voorzitter van het Mondiaal Centrum Breda (MCB). 

Internationale Vrouwendag staat ieder jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit onder vrouwen overal ter wereld. Het MCB had er dit jaar op 11 maart ruim aandacht aan willen besteden onder het motto 'Power to de vrouw.'

Er was ook een uitgebreid programma met sprekers, workshops en ontmoetingen. Maar 'vanwege de omstandigheden in de organisatie is Internationale Vrouwendag voor dit jaar afgelast', aldus Hopman in een mail. "We verwachten dat het door iedereen verder goed afgewerkt wordt."

Hopman zit hoorbaar met de kwestie in zijn maag. Liever wil hij er niet al te veel over kwijt. "Er waren wat spanningen binnen de groep vrouwen die dit wilde organiseren. Het is jammer dat het niet gelukt is, maar het is niet anders. Als er gedoe is onderling, dan straal je geen kracht uit, als je begrijpt wat ik bedoel. De kracht van de vrouwenbeweging is niet meer zoals vroeger. We leven in een tijd waarin het individu meer centraal staat. We moeten dit maar eens goed evalueren", aldus de emeritus-pastor. 

Volgens Hopman 'gebeurt er nog wel iéts' op of rondom Internationale Vrouwendag, maar hij weet niet precies wat. De gemeente Breda is op carnavalsmaandag gesloten. 

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7889 stemmen