Volledig scherm
Éen van de brieven © Truusje Soer-Vaartmans

Vrouw uit Ulicoten krijgt post voor elektriciteitskastje: ‘Straks krijg ik ook nog brieven voor de kerktoren!’

ULICOTEN -  Truusje Soer-Vaartmans uit Ulicoten kreeg tot drie keer toe een brief toegestuurd bestemd voor een elektriciteitskastje dat naast haar huis staat. Het bleek een systeemfout te zijn, erkent Enexis.

Soer-Vaartmans woont sinds april in Ulicoten. In september kreeg ze voor het eerst post geadresseerd aan een elektriciteitskastje van Enexis, dat naast haar huis op gemeentegrond staat. In de eerste brief stond dat Enexis er een slimme meter in wil plaatsen. ,,Ik heb gelijk gebeld na de eerste brief, daarna kreeg ik er nog een. Toen belde ik weer en kreeg ik nóg een brief‘’, aldus Soer-Vaartmans. In totaal kreeg ze dus drie brieven.

Volledig scherm
De rechter is volgens Soer-Vaartmans het beruchte kastje © Truusje Soer-Vaartmans

Het kastje staat bij Enexis als een normale aansluiting, wat betekent dat het om gas of elektriciteit gaat. Enexis wil deze vervangen met een slimme meter. Enexis vindt het heel vreemd dat dit kan, maar doordat het kastje volgens het systeem bij Soer-Vaartmans in huis staat, kreeg ze de brieven. Onder meer over de plaatsing van de slimme meter. ,,De brieven zijn niet voor mevrouw Soer-Vaartmans bedoeld. Ze moesten naar de gemeente verstuurd worden, maar door een systeemfout is dit niet gebeurd", zegt Doortje Stroosma, medewerker van Enexis.

,,Straks krijg ik ook nog post voor de kerktoren”, zegt Soer-Vaartmans sarcastisch. Ze is niet heel erg te spreken over de situatie.Het bedrijf zegt zelf niet te weten om wat voor kastje het gaat. Soer-Vaartmans vindt het vreemd dat drie medewerkers eerst zeiden dat het een elektriciteitskastje is, daarna noemden ze het een gemaal. Nu is het voor Soer-Vaartmans nog niet duidelijk wat voor kastje het is. ,,We snappen dat het vervelend is. Namens ons bedrijf bied ik mijn excuses aan", zegt Stroosma. Ze belooft ervoor te zorgen dat Soer-Vaartmans geen brieven meer voor het kastje krijgt. 

In samenwerking met indebuurt Breda