Volledig scherm
In de uitzending liet de politie een scherp videobeeld van de dader, de man met de knuppel, zien © Uitzending Opsporing Verzocht

Vrouw slachtoffer overval in Ulvenhout, 'We dachten allemaal
dat papa dood was'

VIDEOULVENHOUT - De echtgenote van de zakenman uit Ulvenhout die in juni ernstig hersenletsel opliep bij een uiterst gewelddadige thuisoverval, kan het nog steeds niet bevatten: ,,Een overval is verschrikkelijk, maar het was niet anders geweest als ze die honkbalknuppel niet hadden gebruikt. Niet één keer, maar heel zijn schedel is ingeslagen. Alsof je een ei met een lepel intikt. Die agressie, daar snap ik helemaal niks van. Ze krijgen er niet meer geld door.''

De vrouw vertelde haar verhaal dinsdagavond bij Opsporing Verzocht. Uit de getuigenis blijkt dat het paar doodsangsten heeft uitgestaan. 

Volledig scherm
Beeld reconstructie uit de uitzending Opsporing verzocht © Uitzending Opsporing Verzocht

De twee daders drongen de woonboerderij aan de Dorpsstraat rond kwart over twaalf binnen. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni. Ze gilden hard om geld. ,,Waar is het geld?" Een van de met bivakmutsen gemaskerde mannen, volgens de echtgenote niet de leider, sloeg meteen met een honkbalknuppel op haar man in. Ze zag de agressieve aanval zelf niet. ,,Ik lag op mijn buik, getierapt.''

De daders trokken de 23-jarige zoon uit zijn slaapkamer en bonden hem ook vast. Uiteindelijk gingen ze ervandoor met wat geld, bankpasjes en pincodes en de witte Volkswagen Up met zwarte bedrijfsnaam van de familie. Buiten werden twee andere kinderen en een neef van het echtpaar die net thuis kwamen, ook nog flink mishandeld.

Overval

De overval was volgens de echtgenote traumatisch, ook voor haar kinderen: ,,Papa lag met zijn hersenen ingeslagen in een hele plas bloed. We dachten allemaal, papa is dood.'' Het slachtoffer heeft mogelijk blijvend hersenletsel aan de mishandeling overgehouden.

Volledig scherm
Kaartje uit de uitzending Opsporing verzocht © Uitzending Opsporing Verzocht

Behalve onnodig gewelddadig waren de daders volgens de politie 'onvoorstelbaar brutaal'. Meteen na de overval, tegen 00.45 uur pinden ze enkele honderden meters verderop op het dorpsplein in Ulvenhout al geld.

Tien minuten later deden ze dat opnieuw bij een niet in het zicht gelegen pinautomaat aan de Wouwedries in Chaam, reden voor de politie om te veronderstellen dat ze uit de buurt komen.

Volledig scherm
Kaartje uit de uitzending Opsporing verzocht © Uitzending Opsporing Verzocht

Weer een uur later, om 1.50 uur, wordt de gestolen VW brandend aangetroffen aan de Herderweg in de bossen bij Tilburg, richting Rijen. 

In de uitzending liet de politie een scherp videobeeld van de dader met knuppel zien. Ook werd opnames afgespeeld van de stemmen van de onbekende daders die tijdens de overval zijn opgenomen met een mobiele telefoon. 

De officier heeft een beloning van 8.500 euro uitgeloofd voor tips die leiden tot aanhouding van de daders.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
1575 stemmen