Volledig scherm
© Tom van der Put

Vrouw die honden doodschoot niet vervolgd

WERNHOUT - De vrouw uit Wernhout die zondagmiddag haar eigen honden doodschoot, wordt niet vervolgd. Ze mocht het wapen hebben en handelde in een noodsituatie. Haar man, die door de honden werd aangevallen, raakte zwaar gewond, maar verkeert volgens de politie niet in levensgevaar.

Het stel liet de honden uit in de buurt van de eigen woning aan de Kalmthoutsebaan. Toen de dieren met elkaar in gevecht raakten, greep de man in. De honden keerden zich toen tegen hem. De vrouw, die een wapenvergunning heeft, aarzelde niet, haalde thuis het wapen en schoot de dieren dood. Haar man werd daarbij niet geraakt.

De man is met zeer zware verwondingen aan met name een arm in het ziekenhuis opgenomen. Hij is geopereerd en er zullen nog operaties en een lange revalidatie moeten volgen. Het paar heeft nog twee honden. Die mogen ze van de politie houden. "Er is geen aanleiding om deze dieren in beslag te nemen", volgens woordvoerder Eric Passchier van de politie Zeeland-West-Brabant.

De vrouw was een geoefende schutter. Hoewel dat niet betekent dat ze het wapen dus ook overal mag gebruiken, wordt ze niet vervolgd. Ze handelde in een noodsituatie en vervolging wordt door de Officier van Justitie 'niet noodzakelijk' geacht. De politie, de verlofverlener, kijkt nu of en wanneer ze het wapen terugkrijgt.

In samenwerking met indebuurt Breda