Volledig scherm
Een van de pups is teruggevonden in Breda © Politie

Vrouw (22) opgepakt voor heling in zaak gestolen hondjes zorgboerderij, één van vier pups terecht

BAARLE-NASSAU/BREDA - Eén van de vier zeldzame puppy's die woensdagnacht werden gestolen bij zorgboerderij De Mekkerbek in Baarle-Nassau, is teruggevonden. Agenten hebben een 22-jarige vrouw op verdenking van heling opgepakt. Dat meldt de politie aan BN DeStem.

Politieteam Markdal in Breda kreeg een belangrijke tip en heeft daarna in de wijk Tuinzigt één van de gestolen pups gevonden. De verdachte is ter plekke aangehouden.

Eigenaresse Rachel was zelf een vrouw op het spoor die op Facebook een bericht had geplaatst dat ze eigenaar was geworden van een nieuwe pup. Toen verschillende mensen vroegen of het om een Old English Bulldog ging, verwijderde ze haar bericht van Facebook. De politie kon maandagochtend nog niet zeggen of het dezelfde vrouw betreft.

Op het spoor
De zorgboerderij zette donderdag foto’s van de gestolen pups op Facebook en die werden bijna 100.000 keer gedeeld. Rachel van Beek van de zorgboerderij was de honden zaterdag op het spoor. Ze ontdekte advertenties die op Marktplaats en Facebook hadden gestaan, maar verwijderd werden na kritische vragen.

De gestolen pups zijn Old English Bulldogs en die zijn veel geld waard. Ze worden normaal gesproken verkocht voor circa 2.000 tot 3.000 euro per stuk. Een beloning van 1500 euro is uitgeloofd voor de gouden tip.

Veel verdriet
De tientallen kinderen van zorgboerderij De Mekkerbek zijn erg verdrietig. De gestolen puppy’s maakten een belangrijk onderdeel uit van de begeleiding van de autistische kinderen. “De kinderen zagen de hondjes een beetje als hun eigen kinderen. In één klap zijn ze hun maatjes kwijt. Dat heeft zeker invloed op hun dagritme.”

De politie zet onderzoek naar de drie andere gestolen puppy's voort.

In samenwerking met indebuurt Breda