Volledig scherm
Still uit video politie

Vrijwillige brandweerman die agent sloeg in Breda wordt ontslagen

MOERDIJK/BREDA - De 27-jarige man uit Moerdijk die eerder samen met een ander veroordeeld is voor het slaan van agenten in het uitgaansleven in Breda wordt ontslagen als vrijwilliger bij brandweerkorps Midden- en West-Brabant. Dit heeft de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant woensdagmiddag bekendgemaakt.

De twee mannen zijn veroordeeld voor de mishandeling van twee politiemannen op de Havermarkt in Breda eerder deze maand. Regionaal commandant Diemer Kransen zegt dat de Brandweer Midden- en West-Brabant dit soort gedrag van zijn werknemers niet accepteert.

Vertrouwen
,,Zeker niet met het oog op het feit dat collega hulpverleners van politie, ambulance maar ook de eigen brandweercollega’s regelmatig te maken krijgen met geweld tijdens hun werk. Ik wens de betrokken agenten veel sterkte. En vooral dat zij zich weer met vertrouwen in kunnen zetten voor de veiligheid op straat.”

Geschorst
Direct na het geweldsincident heeft de politie de korpsleiding van de brandweer op de hoogte gebracht. Betrokken vrijwilliger is met onmiddellijke ingang geschorst. Een en ander in afwachting van het strafrechtelijk onderzoek en de uitkomst van de strafzaak. Eerder deze week is de 27-jarige vrijwilliger, samen met zijn medepleger, veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf, waarvan 18 dagen voorwaardelijk.

Taakstraf
Daarnaast krijgt het tweetal een taakstraf van 120 uur en moet er aan de twee agenten een schadevergoeding betaald worden van 600 euro. Dat betekent dat het schorsingsbesluit is omgezet in een procedure tot strafontslag. Conform de procedure is dit strafontslag in de eerste week van januari definitief.

Volledig scherm
© Thinkstock

In samenwerking met indebuurt Breda