Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Vrijspraak voor vermeende afpersing van Dordtse makelaar: ‘Niet open en betrouwbaar’

DORDRECHT - De rechtbank in Dordrecht heeft dinsdagmiddag twee Rotterdammers van 25 en 26 jaar vrijgesproken van afpersing en bedreiging van een makelaar in Dordrecht. Volgens de rechters is de huizenhandelaar in zijn handelwijze richting politie ‘niet volstrekt open en betrouwbaar’ geweest.

De verdachten werden vorige week in aanloop naar de uitspraak al op vrije voeten gesteld door de rechtbank. Dat was een indicatie dat er mogelijk vrijspraak zou volgen. Het duo zat al een half jaar in voorarrest.  ,,Die aanklacht van afpersing was ook echt onzin’’, liet één van de vrijgesproken Rotterdammers zich na afloop ontvallen.

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8510 stemmen