Volledig scherm
Davy en Kimberly bij The Voice of Holland na de tweede live show. © -

Vriend van Kimberly uit The voice of Holland: 'Als ze zingt, voel ik kippenvel'

BREDA - Iedere dag is ze vanaf ‘s ochtends vroeg tot laat bezig. ‘Het is echt een gekkenhuis’. Kimberly Maasdamme (26) uit Breda heeft de hele week naar vanavond toegewerkt. De halve finale van The voice of Holland. Ze is weinig thuis, maar haar vaste fanclub komt naar elke show om haar te steunen. ‘We gunnen haar de wereld’

,,Het standaard groepje bestaat uit: mijn vriend, moeder, opa en oma, twee broertjes en zusje. Als ze ergens bij kunnen zijn, zijn ze erbij”, vertelt Kimberly enthousiast. Vanwege het drukke programma is ze weinig thuis. Kimberly: ,,Een hotel heeft ook voordelen. Het is fijn om af en toe wat tijd voor mezelf te hebben en tot rust te komen. Mijn vriend vindt dit niet erg. Hij zit zelf in de muziek en snapt dit wereldje. Hij weet hoe belangrijk dit voor me is en steunt me in alles wat ik doe.”

(Tekst gaat verder onder foto)

Volledig scherm
Fanclub Kimberly bij The Voice of Holland © Familie Maasdamme
Quote

Ik gun haar de wereld

Davy Hitipeuw, vriend van Kimberly
Volledig scherm
De thuisblijvers zijn niet minder fan van Kimberly. © Familie Maasdamme

Davy Hitipeuw (25) uit Breda, toetsenist van André Hazes, kan bijna niet omschrijven hoe trots hij is op zijn vriendin. ,,Ik weet nog precies wanneer ik haar voor het eerst hoorde zingen. Zo’n 4,5 jaar geleden speelde ik op een feestje. We raakten aan de praat en toen ze zei dat ze zong, nodigde ik haar uit op het podium. Serieus, ik vergat gewoon te spelen toen ze inzette. Echt kippenvel. Dat gevoel heb ik nog steeds iedere keer als ik haar hoor zingen.”

Hij ziet zijn vriendin weinig. Hitipeuw: ,,Dit is een avontuur dat ze in principe maar een keer meemaakt. Ik snap dat hier al haar energie en tijd in gaat zitten. Ik zou zelf niet anders willen dan dat haar droom uitkomt. Ik gun haar de wereld.”

De strijd om wie het trotste is op Kimberly is nog niet gestreden. Moeder Juaanita Maasdamme (42) uit Lelystad is continu met haar dochters deelname bezig. ,,We roepen mensen op om op Kimberly te stemmen. Daarnaast gaan we iedere vrijdag met een hele club richting Hilversum. De groep wordt iedere week groter. We mogen geen spandoeken meenemen, maar bedenken wel iets anders om op te vallen.”

Quote

Als moeder wil je dat de droom van je kind uitkomt

Juaanita Maasdamme, moeder Kimberly

Als moeder krijgt ze het soms te kwaad als ze haar dochter hoort. ,,Ik wist al dat ze goed was. Maar vorige week heeft ze alles en iedereen overtroffen. Ik luister sindsdien de hele dag door naar haar versie van het nummer. Ik zag zelfs op Youtube dat mensen in Amerika haar filmpje bekijken en haar toespreken. Dat doet echt iets met je. Als moeder wil je dat de droom van je kind uitkomt. Dat ik dat ook mag meemaken is heel bijzonder.”

'Tranen in onze ogen'

Opa Ronald (72) en oma Heriette (71) Maasdamme gaan iedere vrijdag mee. Ronald: ,,Er gaat zoveel door je heen als je op het podium je kleindochter ziet staan. Iedere keer krijgen we weer tranen in onze ogen. We hebben vertrouwen in haar optreden vanavond. Er moet wel iets heel geks gebeuren wil ze de finale niet halen.”

Volledig scherm
Merel de Krijger met hondjes Monster en Bolle. © Familie Maasdamme

poll

Gaat Kimberly The voice of Holland winnen?

  • Ja (56%)
  • Nee (44%)
1450 stemmen

Een vriendin van Kimberly, Merel de Krijger (33) uit Breda, kan vanwege haar zwangerschap niet meer naar de live shows. Ze kijkt samen met haar hondjes Monster en Bolle vanaf de bank. Alle drie gehuld in speciale T-shirts.

Breda Live

Nog iemand die haar vanaf de bank volgt is Dirk Malschaert van Evenementenbureau Volver. Hij zit in de organisatie van onder meer Breda Live. Malschaert: ,,We houden haar zeker in de gaten”.  Vriend Davy speelt al op Breda Live op zaterdag 7 juli in de band van André Hazes. 

Met de finale van The voice of Holland in zicht is topfavoriet Kimberly Maasdamme vrijdagavond onverwachts afgevallen.

Deelname tot nu
Kimberly viel tijdens haar auditie met het nummer Hello van Lionel Richie direct op bij alle coaches. Zowel Waylon, Sanne, Ali B als Anouk probeerde haar te strikken. Ze koos voor Waylon. In The Battles stond ze tegenover zangeres Soray. Samen zongen ze het nummer I’m every woman van Whitney Houston. Volgens de jury waren ze allebei zeer goed, maar Waylon nam toch Kimberly mee naar The Knockouts. In deze ronde zong ze Who you are van Jessie J, waarna ze doorging naar de liveshows. Tijdens de eerste show beet ze het spits af met het nummer Came Here For Love van Sigala & Ella Eyre en scoorde ze hoog bij zowel de coaches als thuisstemmers. Dit overtrof ze vorige week in de tweede live show door de hoogste juryscore te behalen. Ze kreeg namelijk vier tienen voor haar vertolking van Michael Jacksons Earth Song. Vanavond nam Kimberly het tevergeefs op tegen Nienke, Jim, Demi, Tjindjara en Samantha voor een plaats in de finale volgende week vrijdag 16 februari.

Volledig scherm
Vrienden en familie van Kimberly bij The voice of Holland. © Familie Maasdamme
Volledig scherm
Kimberly bij de turnclub waar haar moeder Juaanita lesgeeft. © Familie Maasdamme
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3844 stemmen