Volledig scherm
Foto Marcel van Dorst / MaRicMedia

Vreemdelingen in koelwagen Hazeldonk vreesden voor hun leven

HAZELDONK - De negen vreemdelingen die donderdagavond in een vrachtwagen bij Hazeldonk werden gevonden, zijn vermoedelijk slachtoffer van gewetenloze mensensmokkelaars. Dat meldt de politie vrijdagochtend.

De vreemdelingen hebben waarschijnlijk veel geld betaald voor de overtocht naar Engeland. Het ging om drie Vietnamese vrouwen, drie Vietnamese mannen en drie Irakese mannen. Uit de papieren bij de lading blijkt verder dat de truck niet naar Engeland zou gaan maar in Nederland gelost moest worden.

De meldkamer kreeg donderdag om 18.55 uur een melding vanuit de koelvrachtwagen. Een vreemdeling die tussen de lading groente zat, belde zelf de politie. Hij en de andere vreemdelingen hadden het na acht uur koud gekregen in de vrachtwagen, ondanks dat zij speciale kleding aan hadden. Zij vreesden voor hun leven.

De politie rukte met diverse voertuigen uit. Er werd contact gehouden met de vreemdeling die belde en het signaal van de telefoon werd uitgepeild. Al snel werd de vrachtwagen op de snelweg gevonden.

De vreemdelingen werden door het personeel van een ambulance nagekeken, maar zij hoefden niet naar een ziekenhuis. De Vreemdelingenpolitie heeft zich over de mensen ontfermd. De Spaanse chauffeur is aangehouden. De politie doet onderzoek.

Volledig scherm
De politie vond de vreemdelingen in een koelwagen bij Hazeldonk. © Marcel van Dorst/MaRicMedia
Volledig scherm
Foto Marcel van Dorst / MaRicMedia

In samenwerking met indebuurt Breda