Vreemde hobby? Edgar uit Prinsenbeek heeft 400 stofzuigers: ‘Maar stofzuigen zelf boeit me niet’

VIDEOPRINSENBEEK - Edgar van der Klein uit Prinsenbeek verzamelt stofzuigers. Hij heeft er 400 in zijn bezit. ,,Maar het stofzuigen zelf boeit me totaal niet.”

Quote

En als ik naar school liep en ik zag een stofzuiger bij het vuil staan, dan liet ik mijn vader vragen of ze die binnen wilde zetten

Edgar van der Klein

De fascinatie van Van der Klein voor het huishoudelijk apparaat begon al toen hij net kon lopen. Zo reed hij als 3-jarig jochie achterop de stofzuiger van zijn moeder mee door de kamer. Een olijk gezicht, al eindigden deze schoonmaakritten standaard in gekrijs van de kleine als het toestel weer opgeborgen werd. ,,Mijn ouders zijn ook echt bij een arts langs geweest hiervoor. ‘Het is een fase’, zei hij.”

Al snel bewees Van der Klein het ongelijk van de dokter. Vooral zijn bezoek als 8-jarige scholier aan de huishoudbeurs deed een enorme verzameldrang ontvlammen. Al snel kreeg hij dan ook zijn eerste eigen stofzuiger van een tante. ,,En als ik naar school liep en ik zag een stofzuiger bij het vuil staan, dan liet ik mijn vader vragen of ze die binnen wilde zetten. Deze haalde ik dan op de weg terug op.”

In samenwerking met indebuurt Breda