Volledig scherm
PREMIUM
© Johan Wouters

Vrachttaks? Dat zal de trucks niet weghouden uit West-Brabant

interviewIs vrachttaks voor drukke dorpen en steden in West-Brabant dé oplossing? De opgetogen reacties van bestuurders op het wetsvoorstel zijn ietwat voorbarig, vindt verkeersdeskundige Ruud Hornman. 

De Brabantse verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen kan weer een potje breken in gemeenten als Halderberge, Oosterhout, Steenbergen, Breda en Alphen-Chaam. Zij stelt de Tweede Kamer nu voor om het vrachtverkeer niet alleen op álle Nederlandse snelwegen een kilometerheffing te laten betalen, maar ook op een beperkt aantal drukke provinciale en gemeentelijke wegen. Plaatsen waar al jaren wordt geklaagd over al dan niet sluipend vrachtverkeer.

  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda