Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Hamp Harmsen (links) en Marcel Vos, die geregeld heeft dat het schip Stad Breda tijdens de Monumentendagen in september in Breda komt te liggen. © Jacques Hendriks

Vrachtschip Stad Breda komt weer even ‘thuis’

BREDA/ZEVENBERGEN - Zeven jaar geleden lag het motorschip in feite weg te roesten aan de kade van de Roode Vaart in Zevenbergen. Stad Breda, een in 1925 in opdracht van de Katwijkse broers Van Zuilen gebouwd vrachtschip, bestemd voor de beurtvaart van Amsterdam naar Breda en vice versa.

Hamp Harmsen uit Lochem kocht het schip in 2015, is druk bezig met de restauratie en brengt het in september tijdelijk terug naar ‘huis’, naar Breda, waar het schip rond de Monumentendagen (7-8 september) te bewonderen is.

Het initiatief van die glorieuze terugkeer ligt bij de Bredase ondernemer Marcel Vos. ,,Het komt te liggen bij Pier 15 aan de Veilingkade, het schip past namelijk niet onder de Koning Willem-Alexanderbrug door.”

  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.

In samenwerking met indebuurt Breda