Leden van hockeyclub Baarle trainen (vóór de coronacrisis) noodgedwongen op een van de tennisvelden van TC Baarle.
Volledig scherm
Leden van hockeyclub Baarle trainen (vóór de coronacrisis) noodgedwongen op een van de tennisvelden van TC Baarle. © Foto Pix4Profs/Jan Stads

VPB zet toch weer vraagtekens bij aanleg veld hockeyclub Baarle

BAARLE-NASSAU - Drie jaar duurde het voordat in mei 2019 de gemeenteraad van Baarle-Nassau unaniem akkoord ging met het voorstel om hockeyclub Baarle aan een eigen kunstgrasveld te helpen op het terrein van TC Baarle.

Elf maanden later stelt raadslid Janneke van de Laak (VPB) daar toch weer vraagtekens bij. In een brief aan het college stipt ze onder meer aan dat er een protestactie is gestart tegen de kap van een stuk bos ten behoeve van het aan te leggen hockeyveld.

Voorontwerp

Wethouder Nico Sommen bevestigt dat er reacties binnengekomen zijn op het voorontwerp bestemmingsplan hockeyveld dat tot 8 april ter inzage lag. ,,Vanzelfsprekend laten we die reacties zorgvuldig meewegen. We kiezen er bewust voor om inwoners en organisaties vroegtijdig (vóór de ontwerpfase) de mogelijkheid te bieden om hier kennis van te nemen en een eventuele zienswijze kenbaar te maken. Aansluitend gaan we in de ontwerpfase in gesprek met inwoners en organisaties.”

Coronacrisis

Van de Laak vraagt zich ook af of een financiële heroverweging van alle grote investeringen als gemeente niet op zijn plaats is vanwege de coronacrisis en mogelijke economische gevolgen.

Sommen: ,,In deze bizarre tijd is het ondersteunen waar mogelijk van kwetsbare inwoners, zorgverleners, verenigingen, onderwijs en ondernemers onze eerste prioriteit. Dat neemt niet weg dat ook onze inhoudelijke dossiers, zoals de realisatie van het hockeyveld, blijven doorlopen op de manier zoals men mag verwachten van ons: zorgvuldig en volgens de juiste procedures. Daarom is een heroverweging enkel op basis van financiën nu niet aan de orde.”

In samenwerking met indebuurt Breda