Volledig scherm
Bloemen voor de woning van de 15-jarige Megan die vorige week maandag om het leven is gekomen. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Voorlopige hechtenis verdachte in
zaak Megan met 90 dagen verlengd

BREDA - De 16-jarige verdachte van het doodsteken van de 15-jarige Megan in Breda blijft langer vastzitten. De raadkamer van de Bredase rechtbank heeft donderdag besloten dat de jongen negentig dagen in voorlopige hechtenis blijft. Dat besluit volgt op een vordering van de officier van justitie.

Volgens persrechter Tessa Huiskamp is het ‘uitzonderlijk’ dat een minderjarige de maximale verlenging van de voorlopige hechtenis krijgt. Het uitgangspunt in het jeugdstrafrecht is dat een verdachte zijn of haar zaak in vrijheid mag afwachten. ,,Maar dit is een bijzondere zaak die om die uitzondering vraagt", aldus Huiskamp. ,,Dat zit hem vooral in de ernst van het feit en de manier waarop dit feit in de maatschappij heeft ingegrepen.” 

Huiskamp zegt voorts dat er op vrijdag 22 november een pro forma-zitting plaatsvindt in de Bredase rechtbank. ,,Dan wordt de stand van het onderzoek bekeken en wordt opnieuw naar de voorlopige hechtenis van de verdachte gekeken.”

In samenwerking met indebuurt Breda