Mondkapje met het stadion aan de Beatrixstraat
Volledig scherm
Mondkapje met het stadion aan de Beatrixstraat © Myrthe Koppelaar

Vooral NAC-mondkapjes met NOAD een hit: ‘Veel meer verkocht dan we verwacht hadden’

BREDA - De NAC-mondkapjes van stichting Samen voor NAC lopen als een trein. Sinds de opening van de webshop op dinsdagmiddag, gingen ruim 1600 stuks over de digitale toonbank. ,,Dat is echt veel meer dan wij verwacht hadden", zegt Maarten Akkermans van de stichting.

De vier mondkapjes zijn ontworpen door Samen voor NAC's huisontwerpster Myrthe Koppelaar. De opbrengsten die voortvloeien uit de verkopen worden straks gebruikt om tegoedbonnen te kopen bij diverse Bredase horeca, om hen 'een hart onder de riem te steken', aldus Akkermans. 

Steuntje

Die tegoedbonnen worden vervolgens verdeeld onder mensen die het wel kunnen gebruiken. ,,We gaan samen met de supportersvereniging en NAC dat proces nog vaststellen, maar denk aan MKB-sponsors van NAC die het nu moeilijk hebben, of supporters die wel een steuntje kunnen gebruiken sinds de crisis is uitgebroken", legt hij uit. 

Quote

Mensen vinden het leuk om zoiets te hebben en bovendien zijn ze straks in het openbaar vervoer natuurlijk wel verplicht

Sinds de stichting de mondkapjes aankondigde, liep het al storm op social media, zag Akkermans. ,,Het leeft enorm, dat merk je goed. Het zijn in potentie ook best collectors items natuurlijk.”

De lancering van de mondkapjes gebeurt in een samenwerking tussen stichting Samen voor NAC, de Supportersvereniging en NAC zelf. Er zijn mondkapjes met het logo van de club, het Bredase stadswapen, een foto van Marco Magielse met het stadion aan de Beatrixstraat en een met NOAD erop. 

Hoge kwaliteit

Die laatste variant is volgens Akkermans voorlopig het populairst. ,,De aanvragen stroomden al binnen toen we bekendmaakten dat we hiermee wilden komen. Mensen vinden het leuk om zoiets te hebben en bovendien zijn ze straks in het openbaar vervoer natuurlijk wel verplicht." 

Gekozen is om hoogwaardige mondkapjes te produceren. FC Utrecht kwam vorige week al met mondkapjes. Daar zijn drie stuks te koop voor tien euro. ,,We hebben bewust voor een zo hoog mogelijke kwaliteit gekozen", legt Akkermans uit. De NAC-variant kan zo'n vijftig keer gewassen worden met behoud van kwaliteit, dus op langere termijn zijn ze goedkoper. 

Bestellen

De mondkapjes zijn er in drie maten en kosten 9,50 per stuk. Stichting Samen voor NAC geeft aan dat de levertijd zo'n 12 tot 18 dagen in beslag neemt.

In samenwerking met indebuurt Breda