Volledig scherm
Het Brouwerijplein in Chaam Archieffoto BN DeStem

'Voor nog lang niet alle inwoners Chaam duidelijk wat met centrum gaat gebeuren'

CHAAM - Hoewel er al behoorlijk wat over gezegd en geschreven is, blijkt voor nog lang niet alle inwoners van Chaam duidelijk wat er nou precies op stapel staat voor het centrum van hun dorp. Dat concludeert de Dorpsraad Chaam na enkele enquêtes die zijn gehouden onder de inwoners.

Vandaar dat de Dorpsraad donderdag een speciale informatie-avond houdt over het centrumplan.

De dorpskern van Chaam hangt, met de bouw van het complex De Eekelaar, een behoorlijke metamorfose boven het hoofd. Nu al zijn enkele panden als de Rabobank, de Mazda-garage en de fietsenmaker gesloopt.

Bedoeling is dat de Chaamse projectontwikkelaar Cor van Eekelen op de vrijgekomen ruimte een complex neerzet met 2200 vierkante meter aan winkelruimte (vooral bestemd voor een grote supermarkt Lidl), 43 appartementen en 115 parkeerplaatsen.

Het complex heeft met name bij omwonenden en plaatselijke ondernemers tot de nodige kritiek geleid. Zij vrezen onder meer dat het te groot is voor Chaam, dat het bestaande winkels wegconcurreert en verkeerchaos veroorzaakt.

Op 3 november neemt de gemeenteraad een beslissing over het centrumplan. Om alle inwoners voor die tijd nog eens goed te informeren, heeft de Dorpsraad een bijeenkomst belegd. Die is donderdag om 20.00 uur bij SKAC aan de Gilzeweg.

In samenwerking met indebuurt Breda