Volledig voetbalteam uit hotel in Breda gezet na nacht vol vernielingen en overlast

videoBREDA - Een volledig voetbalteam uit de omgeving van Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag uit het Novotel aan de Dr. Batenburglaan in Breda gezet. Omdat zij geen gehoor gaven aan bevelen van de beveiliging van het hotel, moest de politie daarvoor ter plekke komen.

De groep van in totaal 27 personen was gesommeerd het hotel te verlaten omdat zij al heel de nacht overlast veroorzaakten. Ook pleegden zij vernielingen. Dat meldt de politie, die rond 05.30 uur een melding kreeg. Volgens de melder ging het om een voetbalteam. 

De maat was voor de beveiliging vol op het moment dat de voetballers verder wilden feesten op hun hotelkamer. ,,Onder begeleiding van de politie werden zij alsnog naar beneden gehaald en een voor een gecontroleerd op hun identiteit en naar buiten geleid.” Ook moesten ze allen een blaastest ondergaan. Diegenen die volgens de test niet dronken waren, moesten hun teamgenoten vervoeren naar een andere plek. De voetbalploeg verbleef sinds vrijdag in het hotel. Die avond zijn ze volgens een woordvoerder van de politie al meerdere malen gewaarschuwd voor het veroorzaken van overlast. 

De manager van het hotel maakt zondag de schade op en doet aangifte. De politie laat zondagavond weten dat op het eerste oog vooral de schilderijen, bloempotten en het meubilair op de gang gesloopt zijn. Op basis van camerabeelden wordt daarna gekeken wie de verantwoordelijken zijn. Buurtbewoners en enkele hotelgasten geven ter plaatse aan niks te hebben meegekregen van het voorval. 

Novotel Breda geeft desgevraagd aan geen commentaar te willen geven op de zaak. 

Novotel Breda, waar het voetbalteam zich misdroeg
Volledig scherm
Novotel Breda, waar het voetbalteam zich misdroeg © Perry Roovers / MaRic Media

In samenwerking met indebuurt Breda