Volledig scherm
© Thinkstock

Voetbalclubs in Breda gaan nauwer samenwerken

BREDA - De voetbalverenigingen in Breda gaan nauwer samenwerken om zaken als sportiviteit en respect op de velden verder te verbeteren.

De besturen van alle zestien Bredase voetbalclubs (inclusief de jeugdafdeling van NAC) hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend die uiteindelijk moet leiden tot een convenant. Het is een initiatief van de Commissie Sport en Respect, onderdeel van OBA (Overlegorgaan Bredase Amateurvoetbalverenigingen).

"In de verklaring is onder andere opgenomen dat elk vereniging één aanspreekpunt heeft voor als zich een calamiteit voordoet. Stel ouders of spelers misdragen zich bij een wedstrijd, dan kunnen betrokken clubs snel schakelen en kijken of ze het samen kunnen oplossen", aldus Jos Verdonschot, oud-voorzitter van BSV Boeimeer en voorzitter van de commissie.

Belangrijk onderdeel van het convenant moet worden dat elke club een duidelijk handboek heeft dat beschrijft hoe om te gaan met sportiviteit en respect. "Niet elke vereniging is daar even ver mee. Door samen te werken kunnen we elkaar helpen en proberen zo veel mogelijk op één lijn te komen in Breda," aldus Verdonschot.

De verenigingen kunnen daarbij hulp krijgen van vrijwilligersorganisatie Breda Actief. Volgens Verdonschot heeft wethouder Paul de Beer toegezegd dat Breda Actief extra middelen krijgt om mensen daar voor in te zetten.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

In samenwerking met indebuurt Breda