Volledig scherm
© Pix4Profs / Edwin Wiekens

Voetbalclub DIA in Teteringen: totaalverbod op roken

pollVoetbalclub DIA uit Teteringen wordt met ingang van het nieuwe seizoen rookvrij. Roken kan alleen nog buiten het terrein, laat de club weten.

De vereniging stelt: ‘Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt DIA iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.’ 

Poll

Alle sportclubs zouden een totaalverbod op roken moeten invoeren op hun hele terrein.

  • Eens (61%)
  • Oneens (20%)
  • Een verbod op roken langs de zijlijn is voldoende (19%)
483 stemmen

Roken en sport passen niet bij elkaar, stelt DIA. ‘Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers. Wij vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras, zijn rookvrij.’ 

DIA loopt hiermee als amateurvoetbalclub voorop in een trend. Er zijn steeds meer sportclubs die de sigaret verbannen, maar meestal gaat het niet om een totaalverbod maar om roken langs de lijn, of is er één punt waar  nog gerookt mag worden. Uit enquêtes van de Hartstichting blijkt dat een grote meerderheid van de leden van sportclubs vindt dat roken langs de lijn niet meer van deze tijd is. Totaalverboden komen nog niet zoveel voor.

  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda