Volledig scherm
Foto Steven van Beek

Voetbalclinic van NAC-spelers in de Week van het Vergeten Kind

BREDA - Dertig kinderen kregen woensdagmiddag een voetbalclinic van NAC-selectiespelers Cyril Dessers, Jeff Stans, Arno Verschueren en Danny Verbeek. Zij zijn afkomstig van opvanglocaties; door diverse omstandigheden wonen ze niet meer bij hun ouders thuis. De voetbalclinic is onderdeel van De Week van het Vergeten Kind, dat aandacht voor deze doelgroep vraagt.

Vorig jaar gaf NAC ook al met veel succes een dergelijke voetbalclinic.,,En dus hebben we gekeken of heel de Jupiler League mee wil doen. Alle clubs waren razend enthousiast”, vertelt marketingmanager Jasper Saeijs.

,,Wij omarmen dit en willen dit zeker jaarlijks gaan doen”, vult Maarten van den Broek, marketingmanager van de Jupiler League hem aan.

Dit jaar staat De Week van het Vergeten Kind in het teken van een petitie: de stichting heeft 35.000 handtekeningen nodig om een probleem op de politieke agenda te krijgen.

,,Kinderen krijgen nu geen psychische ondersteuning als ze noodgedwongen in de opvang terecht komen. Zo kunnen zij hun traumatische ervaringen niet goed verwerken. Volwassenen kunnen dat wél, waarom kinderen niet?”

De petitie is hier te tekenen: https://steun.hetvergetenkind.nl/petitie

In samenwerking met indebuurt Breda