Volledig scherm
Vlogger Mo Omar krijgt de Vredesprijs voor zijn vrijwilligerswerk in de wijk Haagse Beemden. © Freek de Swart

Vlogger Mo Omar krijgt Vredesprijs Breda: 'Dit geeft kracht om door te gaan'

BREDA - Op het kasteel van Breda is woensdag voor de 15e keer de Bredase Vredesprijs uitgereikt. Grote winnaar werd vlogger Mo Omar voor zijn vrijwilligerswerk in de wijk Haagse Beemden. 

De jury roemt Omar vooral voor zijn positieve invloed op de plaatselijke jeugd. "Was het tot voor kort zo dat bij het verschijnen van de wijkagent de jongeren zich snel uit de voeten wisten te maken, nu voetbalt de wijkagent met de jongeren mee", staat er onder andere in het juryrapport te lezen. 

Omar laat in een reactie dat hij de prijs vooral als een aanmoediging ziet om door te gaan. " Dit geeft mij kracht om door te gaan en verder te bouwen aan de Haagse Beemden."

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda