Een vliegtuigje cirkelt zondagmiddag boven het Amphia Ziekenhuis als dank voor de zorgmedewerkers.
Volledig scherm
Een vliegtuigje cirkelt zondagmiddag boven het Amphia Ziekenhuis als dank voor de zorgmedewerkers. © Gerlach Hochstenbach

Vliegtuigje boven Amphia als ‘dank voor de goede zorgen’

BREDA - In deze coronatijd wordt de zorg overstelpt met dankbetuigingen. Zo ook zondagmiddag in Breda. Een vliegtuigje cirkelde minutenlang boven het Amphia Ziekenhuis. Met op de sleep de tekst: Zorgmedewerkers bedankt! Daarachter een hartje.

Een initiatief van Suus Stadhouders uit Baarle-Nassau. Ze regelde het vliegtuigje omdat ze zo ongelooflijk blij is met de de wijze waarop haar moeder in het ziekenhuis wordt verzorgd. 

Alice Stadhouders (73) werd een paar weken geleden erg ziek. Zo ziek dat ze op een gegeven moment naar het ziekenhuis moest, waar artsen constateerden dat ze het coronovirus onder de leden heeft. “Ze heeft tien dagen met een dubbele longontsteking op de corona-afdeling gelegen, ze hoefde gelukkig niet naar de intensive care", aldus dochter Suus. “Maar ik heb af en toe wel gevreesd dat het verkeerd zou kunnen aflopen.”

Maar moeder Stadhouders herstelde en sinds een paar dagen ligt ze op de locatie van Amphia aan de Langendijk. “Hoe lang ze daar moet liggen? Dat weet ik niet. Het belangrijkste is nu dat het goede kant opgaat", zegt Suus om nogmaals te benadrukken: “Mede dankzij de goede zorgen in het ziekenhuis.”

In samenwerking met indebuurt Breda