Volledig scherm
Bij het gerechtsgebouw in Breda hangt de vlag halfstok, ter nagedachtenis aan de omgebrachte advocaat Derk Wiersum. © Pieter van Klinken

Vlag halfstok bij gerechtsgebouw Breda ter nagedachtenis aan Wiersum

BREDA - Bij het gerechtsgebouw aan de Stationslaan in Breda hangt de vlag donderdag halfstok. Dat gebeurt ter nagedachtenis aan de woensdag in Amsterdam geliquideerde advocaat Derk Wiersum. Die was rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank in Breda.

De moord op de advocaat is ook in Breda hard aangekomen. Desondanks gebeurt er vooralsnog niets extra’s in het gerechtsgebouw. Woordvoerster Iris Jacobs zei dat de Rechtspraak landelijk donderdag nog wel aandacht besteed aan het overlijden van Wiersum.

Wiersum werd waarschijnlijk doodgeschoten, omdat hij kroongetuige Nabil B. bijstond in een groot liquidatieproces rondom de crimineel Ridouan Taghi. Saillant detail is dat advocaat Inez Weski van Taghi donderdag aanwezig is bij de rechtbank in Breda in verband met een andere zaak. Zij staat daarin één van de verdachten bij van de dubbele drugsmoord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe in oktober 2015.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda