Volledig scherm
© ANP

Visweg in Baarle krijgt een landbouwsluis

BAARLE-HERTOG - De Visweg in Baarle-Hertog krijgt binnenkort een landbouwsluis om te voorkomen dat gewoon autoverkeer de verharde Visweg gaat gebruiken als sluiproute.

Landbouwvoertuigen zijn niet toegelaten op de nieuwe randweg rond Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Dit komt omdat het snelheidsverschil tussen het landbouwverkeer en het andere verkeer te hoog is. Omdat het niet wenselijk is dat tractors en andere landbouwvoertuigen door het centrum rijden, werd de Visweg verhard. 

Om te vermijden dat de verharde Visweg als sluiproute gebruikt wordt, zal er een landbouwsluis geplaatst worden. Dat is een constructie op de weg die landbouwvoertuigen en fietsers doorlaat, maar autoverkeer tegenhoudt. De constructie wordt halverwege de Visweg aangelegd, op het gedeelte tussen de Kapelstraat en de Gierlestraat. De werken worden uitgevoerd op 18, 19 en 20 december 2018. Langs beide zijden van de landbouwsluis worden borden gezet om weggebruikers attent te maken op de nieuwe verkeerssituatie.

 1. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.
 2. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

In samenwerking met indebuurt Breda