Volledig scherm
© Edwin Wiekens

Vind de pareltjes in de Serious Book Sale

BREDA - Een dikke pil met een uitgebreide cursus ‘voor professionals’ Excel, of ‘Kenau’ van Tessa de Loo. Een boek over de turnsport, of een reisgids over Slowakije. Uit de ‘Voor Dummy’s’ reeks: Leonardo da Vinci, of anders Geneeskrachtige Kruiden. Kookboeken. ‘Schaken’, met haar historie, de spelregels en strategie. De Leidse Jazzgeschiedenis. Topauteurs als Karin Slaughter, Carry Slee, John Grisham en Nicci French. Het is een veelzijdigheid waar je u tegen zegt, maar ze liggen er allemaal en dat op een paar vierkante meter als zogenaamd eiland in de Bredase bieb aan de Molenstraat.

Sinds gisteren, tot en met 2 januari is er de Serious Book Sale; een boekenuitverkoop. Ze zijn allemaal voor één euro te koop en de opbrengsten gaan -hoe kan het ook anders – naar Serious Request. ,,We krijgen natuurlijk heel veel boeken binnen en moeten dan ook regelmatig boeken saneren”, legt Richard Mukaka van de bibliotheek uit. ,,Boeken die zelden tot nooit worden uitgeleend, boeken die beschadigd zijn. We leggen ze niet vaak in de verkoop, maar maken voor Serious Request graag een uitzondering.

En ja, daar kunnen ook echt pareltjes tussen zitten.” Die potentie hebben de sportboeken wellicht ook, met fraaie titels als ‘Twee keer geel is rood’, door oud-voetbalscheidsrechter John Blankenstein, of het in Breda ongetwijfeld razendpopulaire tweeluik ‘Willem II: 40 jaar betaald voetbal’, van Kees Kolen. Ze liggen er op het moment van schrijven nog. Spoed u, voor één euro bent u er de trotse eigenaar van.

In samenwerking met indebuurt Breda