Volledig scherm
Onrust na NAC-Willem II © Perry Roovers/MaRicMedia

Vijf mannen opgepakt na voetbalrellen in Breda, twee agenten gewond

BREDA – De politie heeft zondagmiddag vijf mannen opgepakt naar aanleiding van de voetbalrellen na de wedstrijd NAC – Willem II. Twee agenten zijn lichtgewond geraakt.

Wat een mooie voetbalmiddag had moeten worden, eindigde in rellen waarbij volgens de politie vooral de NAC-supporters het erg bont maakten. Ze probeerden de confrontatie op te zoeken met supporters van Willem II. Door direct de ME en politie te paard in te zetten, kon dit grotendeels worden voorkomen, maar het geweld richtte zich niet veel later tegen de politie.

Er werd met stenen gegooid, agenten werden bedreigd, mishandeld en gediscrimineerd. Een aantal hooligans sloeg met broekriemen en kettingen naar de paarden en agenten. Twee agenten zijn hierbij lichtgewond geraakt.

Toen de rust weer was wedergekeerd, konden er in de loop van de avond vijf mannen worden aangehouden. Drie van hen komen uit Breda, één uit Roosendaal en één uit Oosterhout. Ze variëren in de leeftijd tussen 17 en 39 jaar.

In het stadion zijn camerabeelden veilig gesteld en ook buiten het stadion zijn opnames gemaakt. De beelden worden bekeken en de relschoppers die daar op te zien zijn, zullen worden aangehouden. In een later stadium van het onderzoek bekijkt de politie samen met justitie of het noodzakelijk is om de camerabeelden eventueel online te plaatsen ter opsporing van de verdachten die niet herkend worden. 

In samenwerking met indebuurt Breda