Volledig scherm
Deze paddenstoel aan het Hoeveneind in Teteringen is inmiddels weer schoon. © T Heojongedijk

Vieze, onleesbare en dus nutteloze borden: gemeente Breda onderneemt actie

TETERINGEN - Vervuilde verkeersborden worden obstakels. De gemeente Breda wast vieze verkeersborden als ze die zelf tegenkomt of als er meldingen binnenkomen bij de gemeente of de Nationale Bewegwijzerings Dienst.

Soms ontsnappen er een paar vieze borden aan de aandacht. Zoals de paddenstoel aan het Hoeveneind in Teteringen, dat van vuiligheid alle richtingsgevoel verloren heeft.

Zichtbaar beter

In de Bolderstraat, zijstraat van het Hoeveneind, plaatste de gemeente een aantal jaren terug een bord dat het belang benadrukt van goede verlichting. Vermoedelijk heette de actie: 'Zichtbaar Beter'. Die twee woorden zijn net te ontcijferen. Evenals de 'afzender', de gemeente.

In de Willebrordstraat, ook in Teteringen, geldt een parkeerverbod. Een van de borden gaat bijna volledig schuil achter een boom.

Manoek Maas, namens de gemeente Breda: ,,Regelmatig inventariseert Breda de verkeersborden op basis van eigen informatie en meldingen en verzoeken van bewoners. Borden die niet meer voldoen, verwijderen we. Mogelijk zijn deze twee aan onze aandacht ontsnapt. Goed dat de krant het meldt.''

Actie

De gemeente Breda gaat actie ondernemen, zegt Maas. De vieze paddenstoel aan het Hoeveneind in Teteringen is vast schoon gepoetst door de journalist van BN DeStem. Met water en zeep.

Ook een bord in onze regio gespot dat niet meer leesbaar is? Stuur ons een foto en de locatie: redactie.stad@bndestem.nl

In samenwerking met indebuurt Breda