Volledig scherm
Het hondje is inmiddels bij de nabestaanden van de man. © Politieteam Markdal

Vier tieners reanimeren man in Breda

BREDA - Vier tieners (tussen de 14 en 16 jaar oud) en een vrouw hebben afgelopen week geprobeerd het leven van een man te redden. De man werd onwel terwijl hij de hond uitliet in Breda. Dankzij het snelle handelen van de voorbijgangers is de man met een goed zuurstofgehalte in het bloed naar het ziekenhuis gegaan, maar daar bleek helaas dat alle hulp niet meer mocht baten.

De jongeren vonden het slachtoffer nadat hij onwel was geworden. Ze haalden hem uit de bosjes, belden 112 en zijn begonnen met de reanimatie. Later kwam er een vrouw bij die de jongens hielp met de reanimatie. Ondanks het goede handelen van de vijf voorbijgangers, is de man in het ziekenhuis alsnog komen te overlijden.

Bloemetje van de politie

De politie is heel blij met het werk van de vrouw en de vier tieners. "Zij hebben een stap naar voren gedaan en alles op alles gezet om een medemens te helpen, waar anderen vaak alleen toekijken of zelfs foto’s maken en filmen", schrijft de politie op Facebook.

"Voor de nabestaanden is het fijn om te weten dat er zoveel mensen zo hard hebben gewerkt om hun dierbare nog te proberen te redden." De politie is bij de burgerhulpverleners langsgegaan met een bosje bloemen. 

Hond

De hond van het slachtoffer heeft en nachtje in het asiel gelogeerd en is daarna opgehaald door nabestaanden van het slachtoffer.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3401 stemmen