Volledig scherm
© Jeroen Stuve/MaRicMedia

Vier aanhoudingen na lange achtervolging voor plofkraak in Chaam

CHAAM - Na een lange achtervolging zijn vier daders aangehouden in Meerkerk voor een plofkraak op een geldautomaat om 02.46 uur aan de Wouwerdries in Chaam. Dat kon dankzij de inzet van een politiehelikopter.

Om 02.46 uur werd Chaam opgeschrikt door wat omwonenden 'een oerknal' noemen. ,,Ik dacht aan een gasexplosie", zegt een van hen. Het ging om een plofkraak bij het vrijstaande Rabobankgebouwtje. Toen een buurtbewoner uit het raam keek, zag hij een grijze Audi wegrijden en belde 112.

Achtervolging

Tegelijkertijd is de politie een zoektocht gestart naar de daders. De mogelijke auto werd rond 3.30 uur gezien op de A15 van Gorinchem richting Nijmegen. De politiehelikopter werd ook ingezet en volgde het voertuig. Meerdere politie-eenheden probeerden bij de wagen te komen. Er werd snel gereden. Hierbij raakte een politieauto beschadigd.

Na een lange achtervolging werd rond 03.45 uur de vluchtauto staande gehouden in Meerkerk. De vier daders zijn aangehouden en voor onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. De vluchtauto is voor verder onderzoek weggesleept.
Explosie Het was de daders te doen om de geldautomaat aan de Wouwerdries. Bij de explosie knalde een paneel van de voorkant en werd aan de achterkant een deel van het gebouwtje weggeblazen. Het is niet bekend of er geld is meegenomen. . De leeftijden van de mannen zijn 19 (2x); 26 en 30 jaar. Drie van hen zijn zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een van de 19-jarige jongemannen komt uit Liverpool.
"Vannacht werd Chaam opgeschrikt door wat omwonenden 'een oerknal' noemen", zo schrijft BN DeStem. Het ging om een plofkraak bij het vrijstaande Rabobankgebouwtje aan de Wouwerdries. Toen een buurtbewoner uit het raam keek, zag hij een grijze Audi wegrijden en belde 112." Na een achtervolging en inzet van de Luchtvaartpolitie werd rond 03.45 uur de vluchtauto staande gehouden in Meerkerk. Er zijn vier verdachten aangehouden, zij zijn voor onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. De vluchtauto is voor verder onderzoek weggesleept. #plofkraak #aanhouding #heli #onderzoek #verdachte #Chaam #polbrd #waakzaam #dienstbaar #instalike #photooftheday #brabant #achtervolging #politie #nationalepolitie #Meerkerk #Rabobank Een bericht gedeeld door Politieteam Markdal (@politieteammarkdal) op 16 Feb 2017 om 11:47 PST

Volledig scherm
© Jeroen Stuve/MaRicMedia

In samenwerking met indebuurt Breda