Volledig scherm
© GinoPress

(Video's) Sein brand meester bij Antonissen Interieurbouw Breda

BREDA - Bij Antonissen Interieurbouw aan de Fatimastraat in het Ginneken in Breda woedde zondagavond vanaf 17.00 uur een zeer grote brand. Er vielen geen gewonden. Om 21.45 uur was de brand meester. De Veiligheidsregio ontruimde uit voorzorg een aantal woningen wegens instortingsgevaar van de muur tussen het bedrijf en de woningen.

De brandweer legde een slang van een kilometer om extra water uit de Mark te kunnen halen. Daarvoor was een aantal straten afgesloten voor verkeer: Valkeniersplein, Dillenburgstraat, Burgemeester Middelaerlaan, Emmalaan en Cartier van Disselstraaat.

Verfspuiterij
Ondanks dat er geen bijzondere gevaarlijke stoffen vrijkwamen, adviseerde de Veiligheidsregio ramen en deuren gesloten te houden en niet in de rook te gaan staan. Veertig bewoners van de ontruimde woningen werden opgevangen in een luxe bus. Ook burgemeester Peter van der Velden was aanwezig.

Valkeniersplein
Winkeliers op het naastgelegen Valkeniersplein volgden de bluswerkzaamheden met argusogen, zij waren bang dat het vuur oversloeg.

Antonissen Interieurbouw, dat sinds 1958 bestaat, levert keukens, badkamers, kantoorinrichting en nog meer. De onderneming moet als totaal verloren worden beschouwd.

Het is nog onbekend wat de oorzaak van de brand is. Van het aanbod om de nacht in een hotel door te brengen maakte niemand gebruik.

Volledig scherm
© Rob Musters
Volledig scherm
© Rob de Haas/Mainstay Breda
Grote brand achter de Fatimastraat in Breda bij Antonissen Interieurbouw.
Bij Antonissen Interieurbouw in Breda woedde zondag een grote brand.

In samenwerking met indebuurt Breda