Volledig scherm
Een impressie van het toekomstige Havenkwartier in Breda. © Gemeente Breda

Via Breda en Havenkwartier genomineerd voor BLASTprijs

BREDA - De gemeente Breda is twee keer genomineerd voor de BLASTprijs, een prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw. De nominaties betreffen de manier waarop de gemeente de openbare ruimte bij Via Breda (stationsgebied) vorm geeft en het gebiedsperspectief dat is opgesteld voor het Havenkwartier. 

Het gaat om nominaties in de categorie XL (grootschalige plannen). Het derde project dat is voorgedragen, is de nieuwbouw aan de Lage Kant door Rothuizen Architecten en Stedenbouwkundigen. Naast de XL-plannen is er een XS-categorie voor kleine woninguitbreidingen. Daarvoor zijn de genomineerden Oomen Architecten, Atelier2 Architecten en Van Os Architecten.

De BLAStprijs is een initiatief van het Bredase architectuurplatform BLASt ondersteund door de gemeente Breda. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) van de gemeente heeft een selectie gemaakt van plannen.  Ook architecten, aannemers en opdrachtgevers konden projecten aanmelden. Een onafhankelijke vakjury heeft daar een keuze uit gemaakt.

 De uiteindelijke winnaars worden op 27 maart bekendgemaakt op een bijeenkomst in Stedelijk Museum Breda.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8674 stemmen