Volledig scherm
LOCATIE: BREDA - DATUM: 16/12/23 - FOTOGRAAF: EDWIN WIEKENS - OMSCHRIJVING: DE RAVAGE EEN DAG LATER NA DE BRAND BIJ DE FAAM EN HET PAINTBALL BEDRIJF © EDWIN WIEKEKENS

Verwoestende brand De Faam in Breda: oorzaak nog niet bekend

BREDA - In de verte klinkt de vrolijke muziek van Serious Request, maar achter de Faam ligt de losstaande hal van Paintballcentrum Tref bij voormalig snoepfabriek De Faam in de Belcrum er behoorlijk triest bij op vrijdagochtend. Het is een dag na de verwoestende brand. De hal is tijdens de brand opengemaakt en het gat geeft een inkijk in het zwartgeblakerde gebouw. Het is een ravage.

Vanochtend was de technische recherche ter plaatse om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand. Willem van Hooijdonk van de politie: ,,We zijn nog bezig met het onderzoek en daar kunnen we voor de rest nog niets over melden. Dat moet je de eerstkomende dagen ook nog niet verwachten, want we zullen het eerst zeker moeten weten voor we daar uitspraken over doen.”

’s Ochtends hielden de huurders van de ruimtes in de oude snoepfabriek een overleg in bijzijn van Arjan Bol van Bolwerk, verantwoordelijk voor het verhuren en het beheren van de Faam voor de eigenaar. Bol wil, net als gisteren, niet veel kwijt: ,, We doen nog geen uitspraken over de schade en dergelijke. De hele paintballhal is weg, verder is de schade beperkt, afgezien van wat waterschade hier en daar. De oorzaak van de brand is ook nog niet bij mij bekend.”

De eigenaar van het paintballbedrijf was niet bereikbaar voor commentaar.

In samenwerking met indebuurt Breda