Volledig scherm
Het huis van de 40-jarige man na de brand. © Politie

Verwarde messenzwaaier aangehouden na woningbrand: 'Ik steek jullie allemaal kapot'

BREDA - De verwarde man van 40 die zondagavond vermoedelijk zijn eigen huis in brand heeft gestoken aan de Joris Nempestraat is aangehouden. Op het moment dat de hulpdiensten arriveerden bij het huis, stond de man met twee messen te zwaaien voor zijn huis.

De man is vastgezet en wordt maandag beoordeeld door de GGZ.

"Ik steek jullie allemaal kapot"
Volgens een buurtbewoner ging de verdachte flink tekeer in zijn eigen woning voordat de brand begon. Toen de brand aan was, kwam hij naar buiten en riep luidkeels: "Ik steek jullie allemaal kapot." Op dat moment had hij twee messen in zijn handen.

Overleden hond en papegaai
Tegen de brandweermannen riep de bewoner dat er mensen binnen waren met messen. Dat bleek niet zo te zijn.

De brandweer haalde wel twee honden uit de woning. Één bulldog was overleden, de andere is met een zuurstofkapje over zijn snuit door de dierenambulance meegenomen en naar de dierenarts gebracht voor onderzoek. Er werd binnen ook een dode papegaai aangetroffen.

De brandweer heeft de vermoedelijk aangestoken brand geblust. De brand is waarschijnlijk in de gang ontstaan.

Bekende bij politie en GGZ
De 40-jarige man is door agenten overmeesterd en aangehouden. Hij is een bekende bij de politie en GGZ, omdat hij soms erg verward is en dan dingen ziet die er niet zijn.

De politie onderzoekt de toedracht van de brand.

  1. Ergernis over uitblijven herstel Bredase balkons

    Ergernis over uitblijven herstel Bredase balkons

    BREDA - Al acht maanden staan er stempels op het voor- en achterbalkon van Els van Genugtens flat aan de Agaatstraat in de Bredase wijk Brabantpark. En niet alleen daar; alle balkons van het gebouw zijn gestut. ,,En er gebeurt helemaal niets’’, zegt Van Genugten, die de stempels behoorlijk beu is, want ze staan in de weg. Ze wijst op een rotan stoel die over de leuning van het balkon hangt. ,,Die staat normaal op het balkon, maar daar is nu geen ruimte voor.’’

In samenwerking met indebuurt Breda