Volledig scherm
Een verwarde man viel de politie aan in Breda. © Perry Roovers

Verwarde man gaat door het lint en valt agenten aan in Breda

BREDA - Een 19-jarige verwarde man uit Breda heeft dinsdagavond een aanvaring gehad met de politie. Hij schreeuwde, sloeg wild om zich heen en viel de agenten aan. De man is onder politiebegeleiding meegenomen naar het ziekenhuis.

Rond 21.00 uur dinsdagavond hoorden omwonenden geschreeuw komen uit een woning op de Haagdijk in Breda. Toen de agenten op de melding afkwamen, gaf de bewoner aan zich niet zo lekker te voelen. De agenten bleven bij de man in afwachting van een ambulance. Op een onverwacht moment werd de man onrustig, begon te schreeuwen en slaande bewegingen te maken richting de agenten. Omdat de man niet te kalmeren bleek, gebruikte een agent zijn peperspray. Dit had echter geen effect, dus hebben de agenten hem in de gang gezet en besloten zij buiten op de ambulance te wachten.

Vanuit de gang sloeg de verwarde Bredaënaar door de vooruit van zijn voordeur om aan de agenten aan te vallen. Hij raakte hierbij gewond en bloedde flink. Toen de agenten probeerden te voorkomen dat de man er in zijn verwarde toestand vandoor ging, viel hij de agenten aan. Zij trokken hierop hun wapenstok en wisten zo de man te boeien. Hij moest door vier agenten in bedwang worden gehouden tot de ambulance arriveerde om hem te verzorgen. Hij is uiteindelijk vastgebonden op een brancard en met de ambulance meegenomen. Na behandeling is hij vastgezet in een politiecel. 

Waarom de man zich zo gedroeg is niet bekend. 

Volledig scherm
Verwarde man viel de politie aan in Breda. Hij is meegenomen door de ambulance. © Perry Roovers

In samenwerking met indebuurt Breda