Volledig scherm
Plattegrond, afkomstig van gemeente Breda © Gemeente Breda

'Versteende' Oude Vest moet groen worden

BredaBREDA - In de komende maanden gaan de parkeerplekken aan de noordkant van de Oude Vest in Breda plaatsmaken voor bomen en gras. Hierdoor komt er een voetpad tussen de bomen, en meer ruimte voor terrassen.

In de middenberm worden picknicktafels geplaatst, gemaakt van de bomen die eerder in de berm stonden. De weg blijft dezelfde route lopen; de fietsenrekken voor de bibliotheek worden verplaatst om meer ruimte te creëren.

,,Het was grijs: het zag er natuurlijk hartstikke matig uit”, zegt wethouder Paul de Beer. ,,Het is een plek waar iedereen doorheen zoeft. Door meer steen weg te halen en het groener te maken moet de Oude Vest een betere uitstraling krijgen. Daarnaast wordt er bij de herinrichting rekening gehouden met de klimaatverandering: water loopt makkelijker weg en er is meer schaduw.”

Twee vliegen in een klap, want de gemeente was toch al met de grond bezig. Aanleiding is het negentiende-eeuwse monumentale stadsriool dat wordt gerestaureerd. Vorig jaar werd daarom al de verkeerssituatie gewijzigd om ruimte te maken in de middenberm. Deze nieuwe herinrichting van de Oude Vest is tijdelijk, want de gehele Oostflank gaat vernieuwd worden.

Volledig scherm
Paul de Beer onthult plannen Oude Vest © Gemeente Breda

In samenwerking met indebuurt Breda