Verrassingsoptreden Bredaas koor in badjas als opwarmer voor ‘Swim to Fight Cancer’

videoBREDA – Een vreemde gewaarwording op zondagmiddag in Breda. De Grote Markt, uiteraard in bezit genomen door dorstig terraspubliek, verandert langzaam maar zeker van kleur.

Van alle kanten komen ze aangelopen, mannen en vrouwen in helblauwe badjassen. Ze verzamelen zich bij een tent ter hoogte van de ingang van de Korte Brugstraat, waar een pianist plaatsgenomen heeft. Tegenover hem een katheder.

Dan, klokslag 14.00 uur, staat er plots een dirigente op het katheder en beginnen een aantal ‘badjassen’ te zingen. De rest sluit aan en vormt uiteindelijk een indrukwekkend koor van wel honderd kelen. Het is Popkoor Prestige uit Breda, met het gelegenjeifsprogramma ‘From Shower to Show’.

Swim to Fight Cancer

Prestige vestigt op deze muzikale en ludieke manier aandacht voor een goed doel. Op zondag 1 september wordt Swim to Fight Cancer gehouden, een volgens de organisatie ‘rebelse’ zwemtocht van 2 kilometer door de Bredase Haven en singels. Plus voor de junioren tochten over 250 of 500 meter. Daarmee halen de zwemmers net als Maarten van der Weijden geld op voor wetenschappelijk onderzoek en preventie van kanker via KWF Kankerbestrijding.

Volledig scherm
Popkoor Prestige zingt in badjas op de Grote Markt voor het goede doel. © Jacques Hendriks

Zoutelande

Na het tweede nummer – heel toepasselijk ‘Zoutelande’ – gaan de blauwe badjassen uit. Geheel in het zwart zingt het koor door en delen vrijwilligers flyers uit. De terrasbezoekers hebben iets om over na te denken bij hun zondagmiddagborrel.

Informatie en inschrijving: www.swimtofightcancer.nl/breda

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda