Volledig scherm
Opbouw van de tribunes op het Oranjeplein. Erachter is een grote representatieve ruimte neergezet. Die moet er voortaan elk jaar komen en kost de gemeente Zundert zo'n 30.000 euro per jaar © Pix4Profs-Ron Magielse

Verplaatsing jubel corso kost Zundert jaarlijks 30.000 euro

ZUNDERT - Het verplaatsen van de jubel van het Zundertse corso naar het Oranjeplein kost de gemeente elk jaar opnieuw zo’n 30.000 euro. Dat meldde wethouder Patrick Kok woensdagavond tijdens de Rondevergadering.

Hij antwoordde op vragen van Ellie Kools van Ondernemend Platteland (ONPL). Zij had in financiële stukken gezien dat Zundert aan de jubelverplaatsing jaarlijks structureel 30.000 euro kwijt denkt te zijn. Het verbaasde haar: ,,Op eerdere vragen die we stelden over wat de verplaatsing kost, kregen we te horen dat Zundert er eenmalig 50.000 euro aan uitgaf. Nu lezen we dat er kennelijk bovendien elk jaar 30.000 euro nodig is. Hoe zit dat?”

Representatieve ontvangstruimte 

Kok legde uit dat die 50.000 euro eenmalig nodig waren om het Oranjeplein fysiek geschikt te maken voor de climax van het corso. Die 30.000 euro heeft er alles mee te maken dat vanwege de jubel elk jaar opnieuw een representatie-ruimte moet verrijzen. ,,Toen de jubel nog op de Markt was, gebruikten we daarvoor het gemeentehuis.” Nu kan dat niet meer.,,We moeten ieder jaar een tijdelijke representatieve ontvangstruimte bouwen.” Die kost zo’n 30.000 euro. 

In samenwerking met indebuurt Breda