Volledig scherm
Oranjeplein Zundert © BN DeStem

Verplaatsing jubel corso kost Zundert 50.000 euro

ZUNDERT - Om in Zundert het Oranjeplein klaar te maken voor het jubelmoment van het corso, is een investering van 50.000 euro nodig. Dat meldt het college in antwoord op vragen van Ondernemend Platteland (ONPL).

Enige tijd geleden werd bekend gemaakt dat de climax van het corso, het moment dat de jury tegen de winnende wagen het ‘u mag stoppen’ zegt, van de Markt verhuist naar het Oranjeplein. De Markt was te klein geworden. Op het grotere Oranjeplein kunnen meer tribunes worden geplaatst. Bovendien is het beter te beveiligen.

Om de jubel te kunnen verplaatsen bleek het wel noodzakelijk het Oranjeplein zo aan te passen dat niet alleen de corsowagens er makkelijk op kunnen rijden, maar er ook goed tribunes kunnen worden neergezet. De gemeente besliste mee te werken. In één moeite door, zo overwoog de gemeente, kon meteen meer werk aan en rond het Oranjeplein worden verricht. 

ONPL

Eén en ander leidde bij ONPL tot opgetrokken wenkbrauwen. Want alles goed en wel: ,,Maar wat kost de reconstructie die nodig is voor de verplaatsing van de jubel ons eigenlijk”, wilde Ellie Kools van ONPL weten. Het college heeft nu geantwoord dat het in totaal 50.000 euro kost. Geld dat uit meerdere potjes wordt gehaald: uit dat voor onderhoud van wegen en riolering en voor corsowerkzaamheden.

Kools krabt zich achter de oren. ,,Ik vind het raar dat dit zomaar, zonder de raad te raadplegen, wordt uitgegeven”, zegt ze. ,,Het kan wel zijn dat het college formeel bij dit bedrag niet naar de raad hoeft te stappen, maar ik had graag de vraag willen stellen of de verplaatsing de uitgave wel waard is. Het gaat om best wat geld en Zundert staat voor grote uitdagingen, bijvoorbeeld als het gaat om de bestuursopdrachten als onderwijshuisvesting. Zundert moet op de kleintjes letten. Dan past het om goed over uitgaven na te denken.”

Het werk aan het Oranjeplein is medio juni begonnen. 

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Breda