Volledig scherm
Foto ter illustratie © MaRicMedia / Marcel van Dorst

Vermiste Franse vrouw gevonden op station Breda

BREDA - Een vrouw die in Frankrijk al enige tijd vermist bleek te zijn, werd woensdagmiddag gevonden op station Breda. Dat kwam aan het licht toen ze geen geldig vervoersbewijs bleek te hebben. De vrouw is overgedragen aan de politie, die de zaak verder afhandelt. 

De veiligheidsdienst van de NS kreeg woensdagmiddag een melding dat er een vrouw in een binnenkomende trein geen geldig vervoersbewijs kon tonen en dat zij een verwarde indruk maakte. Nadat de vrouw uit de trein werd gehaald, bleek dat zij ook geen geldig identiteitsbewijs kon tonen. Hierop werd de assistentie van de politie opgeroepen. 

Bij controle in het politiesysteem bleek dat de vrouw al enige tijd vermist werd in het buitenland. Zij namen de vrouw over en zorgen ervoor dat de Française weer veilig thuis komt.  

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda