Volledig scherm
circa 15 kilo illegaal vuurwerk onder meer mortierbommen en Cobra’s Foto Politie

Verkoper illegaal vuurwerk op heterdaad betrapt in Breda

BREDA - Een 21-jarige Bredanaar is dinsdagavond tijdens een politieactie aangehouden op het parkeerterrein bij de Rat Verleghstraat. Hij wordt verdacht van het bezit en verkoop van zwaar illegaal vuurwerk. Zes vermoedelijke kopers werden ook gearresteerd.

Er werd circa 15 kilo vuurwerk aangetroffen onder meer mortierbommen en Cobra’s.

Het team Milieu van de politie onderzocht de 21-jarige Bredanaar na een tip binnen dat de Bredanaar zich bezig zou houden met het verkopen van zwaar illegaal vuurwerk.

De verdachte werd ook al aangehouden op donderdag 31 december 2015 nadat in de bus waarin hij reed een partij illegaal vuurwerk werd aangetroffen.

Dinsdagavond werd waargenomen dat de verdachte, die vermoedelijk via internet contact maakte met potentiële kopers, vanuit de kofferbak, nabij het NAC-stadion vuurwerk verkocht.

Ook zes vermoedelijke kopers werden opgepakt. Drie van hen hadden kennelijk al vuurwerk aangeschaft en in hun auto gelegd. Drie mannen en een vrouw uit Drunen (19,21,50 en 18 jaar), een 52-jarige Bredanaar en een 46-jarige man uit Heusden werden aangehouden.

De 21-jarige verkoper is in verzekering gesteld.

In samenwerking met indebuurt Breda