Volledig scherm
Molenstraat in Zundert. © Riet Pijnappels

Verkeer rond Molenstraat Zundert baart politiek zorgen

ZUNDERT - Als straks de Molenstraat in Zundert opnieuw is ingericht als straat met eenrichtingsverkeer, moet goed in de gaten worden gehouden of in de omliggende straten niet opeens veel meer auto's gaan rijden. Is dat zo, dan moeten meteen maatregelen worden getroffen die dat tegen gaan.

Dat vond een meerderheid van de politiek gisteravond tijdens de Rondevergadering van de gemeente Zundert. Eigenlijk was het de bedoeling dat de politiek alleen maar sprak over het al dan niet goedkeuren van een extra bedrag van ruim drie miljoen euro voor de herinrichting van de Molenstraat. Maar geen van de partijen kon het laten om vooral ook inhoudelijk in te gaan op het onderwerp.

Zorgen
De politici wezen op de zorgen die leven bij de inwoners van de straten rond de Molenstraat. Zoals Ellie Kools van Onafhankelijk Platteland zei: ,,Als er straks duizend auto's geweerd worden uit de Molenstraat, kiezen die een andere route." En, hoewel het de bedoeling is dat het verkeer de nieuwe randweg kiest als alternatief, heeft de politiek daar een hard hoofd in.

Hoewel met name de oppositie eigenlijk wil dat onmiddellijk met de aanpak van de Molenstraat maatregelen worden getroffen om het verkeer uit de omliggende straten te weren, heeft de meerderheid meer vertrouwen in het voorstel van het college om eerst de weg aan te pakken en dan goed in de gaten te houden wat de effecten zijn. Om, pas als daar duidelijkheid over is, in te grijpen,

Parkeerplaatsen
Anders ligt het met een ander pijnpunt: de verdeling van de parkeerplaatsen over de Molenstraat. Nu zijn er stukken straat ingetekend waar straks geen auto kan worden weggezet. Niet goed voor de ondernemers daar, zo is het idee. Wethouder Piet Utens beloofde dat onderdeel nog eens goed te bekijken.

In samenwerking met indebuurt Breda