Volledig scherm
Een stockfoto van een politieagent tijdens een inzet. Deze agent werkt voor de politie Noord-Nederland. © GinoPress B.V.

Verdachten mishandeling van twee stelletjes in Breda opgepakt

BREDA/DONGEN - Uit een reconstructie blijkt dat vier mannen (waaronder de drie daders) in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november ruzie kregen met een andere groep in een shoarmazaak op de Vismarktstraat na een avondje stappen. De mannen zijn onlangs opgepakt.

De ruzie werd gesust door de politie, waarna beide groepen hun weg zijn gegaan. Camerabeelden bevestigen dit verhaal.

Niet veel later ontstaat er tumult op de Adriaan van Bergenstraat. Het politiebericht bevat het relaas van twee stelletjes. Dit viertal bestaat uit een stel uit Dongen (25 en 26 jaar) en een stel (31 en 27 jaar) uit Breda. Zij dachten een slachtoffer te helpen, waarna ze zelf werden aangevallen.

Rond half vier zien de stelletjes een man op een parkeerterrein liggen. Terwijl zij hulp verleenden, stapten drie mannen uit een auto en begonnen de helpers te slaan en te schoppen. Daarna gingen de agressievelingen ervandoor in de auto.

Het viertal liep letsel op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Een man had een schouder uit de kom en de andere man liep een snijwond op het voorhoofd op. Een van de vrouwen had een snijwond op het achterhoofd en de andere vrouw een verzwikte enkel. Vermoedelijk was een deel van het letsel ontstaan door een steekvoorwerp of een scherp sieraad dat een van de verdachten droeg.

De politie kwam de verdachten op het spoor, omdat het kenteken van de auto waarin zij reden genoteerd was door een van de betrokkenen. De verdachten zeggen dat zij dachten dat ze in de Adriaan van Bergenstraat dezelfde groep zagen als in de shoarmazaak. Maar dit waren niet de twee stelletjes.

De gewonde man die op de grond lag zou een van de 26-jarige daders zijn geweest. Dit kan de politie niet bevestigen. Het drietal heeft een dagvaarding gekregen.

In samenwerking met indebuurt Breda