Volledig scherm
Steekpartij station Breda © MaRicMedia/Perry Roovers

Verdachte van steekpartij station Breda vlucht rennend door stationshal, politie geeft beelden vrij

BREDA - De politie heeft vrijdagavond beelden vrijgegeven van de man die verdacht wordt van het neersteken van een 23-jarige Bredanaar bij het station van Breda. De steekpartij gebeurde bij de fietsenstalling, waarna het slachtoffer het station in vluchtte. 

Op de beelden is te zien hoe de man wegrent door de stationshal, vlak nadat de steekpartij was gebeurd. Daarbij raakte de 23-jarige man uit Breda zwaargewond. 

Bloedend

Donderdagavond om 18.52 uur kwam een melding binnen bij de alarmdiensten dat er een gewonde man in het station lag aan de noordzijde van het station. Verschillende hulpdiensten werden direct naar het station gestuurd. Medewerkers van de NS waren als eerste ter plaatse en verleenden eerste hulp. Een getuige meldde zich bij de toegesnelde agenten en verklaarde dat een man bloedend het station in was komen lopen en daar was gaan zitten. De melder had direct gebeld.

Medische hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden opgeroepen. Ambulancepersoneel en personeel van een traumaheli bekommerden zich over het slachtoffer. Het zwaargewonde slachtoffer werd met spoed onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou er ernstig aan toe zijn, de politie kon hem donderdagavond nog niet verhoren.

De camerabeelden, die de politie deelt, zijn hier te bekijken. De dader sloeg op de vlucht en is nog spoorloos. 

Bekijk hieronder wat er donderdagavond gebeurde. 

  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (80%)
  • Nee (20%)
4615 stemmen