Drugslab in een woonwijk in Rijen aangetroffen.
Volledig scherm
Drugslab in een woonwijk in Rijen aangetroffen. © MaRicMedia/Tom van der Put

Verdachte vader en zoon van groot drugslab Rijen vandaag voor de rechter

RIJEN - De vader en zoon die in december vorig jaar werden opgepakt bij een groot drugslab aan de Vincent van Goghstraat in Rijen werden opgepakt bij een groot drugslab, staan dinsdag voor de rechter. Ze moeten zich verantwoorden voor het aantreffen van duizenden liters grondstoffen voor de productie van amfetamine. 

De mannen waren 67 en 37 jaar oud toen ze op 19 december werden opgepakt. Het lab in het pand dat zij huureden werd ontdekt bij een bestuurlijke controle. Inspecteurs roken direct amfetamine toen zij het terrein opliepen. 

Het lab bestond uit meerdere gebouwen. Op nog geen twintig meter van het bedrijfspand stonden woonhuizen. Een levensgevaarlijke situatie, zo noemde de politie het. 

Video

Op een video die de politie verspreidde was te zien dat ook die ruimtes boordevol stonden met ketels en vaten vol chemische vloeistoffen, die werden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. De chemicaliën en het afval stonden op elkaar en door elkaar. 

Vaker voor de rechter

Het is niet voor het eerst dat zoon Freddy T. voor de rechter staat. In 2009 werd hij veroordeeld tot 16 jaar cel voor een brute moord in Chaam

In samenwerking met indebuurt Breda