Volledig scherm
Bloemen nabij de locatie waar de dodelijke aanslag op Ger van Zundert plaatsvond.

Verdachte Janie H. van gewelddadige dood Breda zwijgt voorlopig: ‘Hij moet tot rust komen‘

BREDA - Bredanaar Janie H., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Ger van Zundert, beroept zich tot nog toe op zijn zwijgrecht. “Hij moet echt tot rust komen“, zegt zijn advocaat Menno Buntsma. De verdachte werd woensdag gehoord door de politie. 

Van Zundert overleed dinsdagochtend aan brandwonden, nadat hij maandagavond in brand werd gestoken in zijn garagebox in Breda. Verdachte Janie H. was een zakenpartner van het slachtoffer. Tussen beiden speelde al enige tijd een zakelijk geschil, zo bevestigt Buntsma. 

Achtergrond

Over de achtergrond van dit conflict kan de advocaat niets zeggen. Meerdere buurtbewoners stellen met overtuiging dat het om geld ging. Janie H. dreigde eerder met een aanslag op het leven van Van Zundert. 

H. zit momenteel in alle beperkingen. Hij meldde zich dinsdagmiddag bij de politie. Aan de Sparrenweg, waar het incident plaatsvond, hingen diverse camera's. De beelden zijn mogelijk bruikbaar voor het politie-onderzoek. Naast H. zijn er nog twee andere verdachten. Buurtbewoners spreken van mannen met een Limburgs accent. Zij zijn nog niet aangehouden. 

Voor Van Zundert wordt vandaag om 21.00 uur herdenking gehouden aan de Sparrenweg. 

Het politieonderzoek spitst zich nu op de twee overige verdachten. Over de achtergrond van het conflict doet ook de politie geen mededelingen.  

Er werd in Breda geschokt gereageerd op de gruwelijke dood van Ger van Zundert.

In samenwerking met indebuurt Breda