Volledig scherm
Schietpartij Breda © Perry Roovers / MaRic Media

Verdachte Bredanaar opgepakt voor schietpartij Leuvenaarstraat in Breda

BREDA - De politie heeft zaterdag in Breda een verdachte aangehouden voor de schietpartij in de Leuvenaarstraat in de stad. De Bredanaar meldde zichzelf bij de politie. Bij de schietpartij raakte een 39-jarige man gewond.

Het slachtoffer werd voor een woning aan de Leuvenaarstraat rond 17.25 uur in zijn heup geschoten vanuit een voorbijrijdende auto. Het incident zou mogelijk te maken hebben met een ruzie eerder die dag, zo meldt de politie. Tijdens de ruzie zou er met een hamer zijn geslagen. 

Omwonenden gaven eerder tegenover BN DeStem al aan zich onveilig te voelen in de buurt na verschillende incidenten. ,,Het voelt alsof het gaat escaleren. Mensen voelen zich onveilig. Ik heb de woningcorporatie Mooiland gewaarschuwd dat het mis gaat in de wijk, maar tot nu toe schiet dat allemaal niet op. We gaan het zelf oplossen en een buurtwacht oprichten.‘’

De politie doet nog altijd onderzoek naar de (toedracht van) de schietpartij. ,,Op dit moment doorzoeken we de woning van de verdachte", laat de politie weten. 

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda