Volledig scherm
Steekincident Merwedestraat in Breda. © Perry Roovers/Maric Media

Verdachte aangehouden voor steekpartij in Breda

BREDA - In en rond een woning op de kruising van de Merwedestraat en de Rijnstraat in Breda heeft woensdagochtend een steekincident plaatsgevonden, waarbij een vrouw licht gewond is geraakt.  Woensdagavond wist de politie een verdachte van de steekpartij aan te houden.

De man is aangehouden in de Pijnboomstraat in Tuinzigt. Dat ging niet helemaal vanzelf. De hondenbrigade moest uitrukken omdat er volgens een politiewoordvoerster nogal wat volk op de been was. Dat leidde er weer toe dat er ‘wat tumult’ ontstond bij de arrestatie van de verdachte.

Over zijn identiteit kan de politie nog geen uitspraak doen. Daarvoor moet eerst overleg worden gepleegd met het Openbaar Ministerie.

Verwondingen

In eerste instantie leek de vrouw zwaargewond te zijn geraakt, maar de politie meldde dat de verwondingen mee vallen.  ,,De dader is bij de vrouw aan de deur gekomen. Tijdens een worsteling is de vrouw vermoedelijk door een mes gestoken", laat politiewoordvoerder Dik Advocaat weten. 

De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd, maar dat kon ze vrij snel weer verlaten.

Weggevlucht in een gele auto

De dader zou een blanke man zijn met mogelijk tatoeages. De man was volgens de politie van het incident weggevlucht in een gele auto. 

Wat de toedracht van de steekpartij is, is nog onbekend. ,,Op dit moment zijn we nog in gesprek met het slachtoffer. We zullen eerst het onderzoek moeten afwachten."

Volgens buurtbewoners is de vrouw een Afrikaanse van midden dertig die al meerdere jaren in de buurt woont zonder ooit problemen veroorzaakte te hebben. Ze zou getrouwd zijn met een man en kinderen hebben. Buurtbewoners omschrijven de vrouw als 'heel netjes' en 'aardig'. 

Bloed

De schrik zit er flink in in de straat. Een buurtbewoonster die in de straat woont hoorde sirenes en stapte naar buiten. De overbuurvrouw stond met haar handen op haar buik, voorovergebogen en er was bloed te zien. "Ze was nog wel aanspreekbaar, maar ze was zwaargewond."

De technische recherche is bezig met het onderzoek.

Volledig scherm
Het trappenhuis waar het incident zou hebben plaatsgevonden. © Saminna van den Bulk
Volledig scherm
Bloed op de deur. © Saminna van den Bulk

Volledig scherm
Steekincident Merwedestraat in Breda. © Perry Roovers/Maric Media
Volledig scherm
Steekincident Merwedestraat in Breda. © Perry Roovers/Maric Media

In samenwerking met indebuurt Breda