Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de Leuvenaarstraat © Perry Roovers/MaRicMedia

Verdachte (25) van schietpartij Breda is weer vrij: ‘Toch niet betrokken’

BREDA - De 25-jarige Bredanaar die zaterdagmiddag werd opgepakt na een schietincident aan de Leuvenaarstraat is weer vrij. Hij is een dag later alweer uit de cel gelaten, zo meldt de politie dinsdagochtend. Het blijkt dat hij niets met de schietpartij te maken heeft en is niet langer verdachte. 

Vlak na de schietpartij meldde de politie dat de identiteit van de schutter bekend was. Ze riepen hem op om zich te melden op het bureau, wat de man vervolgens deed. Na verhoor en een nacht in de cel bleek hij toch niets met het incident te maken te hebben. 

Bij de schietpartij raakte een 39-jarige man gewond. Hij werd zaterdagmiddag rond 17.25 uur voor zijn huis aan de Leuvenaarstraat in zijn heup geschoten door iemand in een passerende auto. De politie ging er vanuit dat een ruzie eerder op de dag aanleiding kon zijn. Daarbij zou volgens de politie met een hamer zijn geslagen. 

In welke hoek de verdachte nu gezocht wordt, wil de politie niet zeggen. De recherche doet nog onderzoek. 

Volledig scherm
Schietpartij Breda © Perry Roovers / MaRic Media
  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda