Volledig scherm
Het museumgebouw aan de Boschstraat gaat vanaf januari enkele maanden dicht om het te verbouwen voor het nieuwe museum dat er zijn hoofdvestiging krijgt.

Verbouwing MOTI roept vragen over nieuw museum op

BREDA - Het museumgebouw van MOTI aan de Bredase Boschstraat wordt verbouwd. Dat kan niet anders. Vanaf volgend jaar is het de hoofdlocatie van het nieuwe museum dat in de plaats komt van het huidige MOTI en Breda's Museum. Om het daar geschikt voor te maken zijn aanpassingen nodig.

Welke dat zijn, daarover was maandag een informatie-avond voor omwonenden en andere belangstellenden. Zij kregen te horen hoe het gebouw van buiten nauwelijks zichtbaar veranderd. Er komen vooral veel aanpassingen die het pand duurzamer maken. Bovendien wordt de klimaatinstallatie vervangen. De huidige maakte te veel lawaai.

De verbouwing, waarvan de gemeente de geraamde kosten vanwege aanbestedingen die nog lopen, nog even voor zich houdt, begint in januari en moet 24 maart klaar zijn.

Meer dan over de verbouwing. ging het maandag eigenlijk vooral over het museum zelf. Want wat krijgen wij nou eigenlijk in Breda?

Zakelijk directeur Marilyn Jongenelen van het nieuwe museum kreeg de ene na de andere vraag op zich afgevuurd.

Onder het depot, de collectie, over de exposities, maar vooral ook over beeldende kunst, want krijgt die nog een plek? Gemeentelijk kartrekker Hans Thoolen meldde dat de gemeente de wens ondersteunt dat er ruimte in de stad moet komen voor beeldende kunst.

Misschien in de Parade, nu Breda's Museum daar vertrekt, werd geopperd? Maar voor dat pand hebben al twaalf marktpartijen belangstelling getoond, bleek. Hun plannen variëren van bedrijvigheid tot cultuur. De gemeente start een verkooprocedure en zoekt met interne workshops uit welke functie het meest gewenst is voor het pand. Volgende maand is dat duidelijk, werd beloofd.

Lees dinsdag het hele verhaal in BN DeStem

In samenwerking met indebuurt Breda