Verbijstering bij Breda International Airport om dood reclamevlieger Hans: 'Een gitzwarte dag'

BREDA – Het ongeluk met een sportvliegtuigje waarbij reclamevlieger Hans van der Linden (62) donderdag om het leven kwam, heeft diepe indruk gemaakt op de medewerkers bij Breda International Airport. Directeur Jan Voeten van het vliegveld spreekt van ‘een gitzwarte dag’. ,,Voor iedereen hier is dit een groot verlies. We zijn erg aangeslagen”, vertelt Voeten voor de camera van BN DeStem.

Het toestel waarin Van der Linden zat kwam donderdagochtend in de buurt van het kleine vliegveld in Bosschenhoofd terecht in een weiland langs de A58 en vloog in brand. De politie onderzoekt of de slechte weersomstandigheden op dat moment een rol hebben gespeeld. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid is betrokken bij het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Van der Linden was een zeer ervaren vlieger. Bijna veertig jaar geleden haalde de Zeeuw zijn vliegbrevet. ,,Hij was een graag geziene vlieger”, vertelt directeur Voeten. ,,Hij kwam hier veel, hij vloog hier erg graag. Iedereen kende hem dan ook. Hij was zelf ook een grote steun in al het werk dat we hier verrichten. Een groot gemis voor ons vliegveld.”

Anderhalve minuut

Volgens Voeten waren de hulpverleners er snel bij om het leven van Van der Linden nog te redden. ,,Onze eigen brandweermensen waren binnen anderhalve minuut op locatie. Daar hebben we van de coördinator van de brandweer nog complimenten gekregen. Helaas konden onze mensen niets meer voor hem betekenen.” 

Bij Breda International Airport werd in de loop van de middag een minuut stilte gehouden. ,,De vliegwereld is een kleine, hechte gemeenschap waar iedereen elkaar kent. Slachtofferhulp is aanwezig en wordt indien nodig ook aan de buurtbewoners of eventuele ooggetuigen aangeboden.''

Het vliegveld bleef donderdag voor de rest van de dag gesloten. Vrijdag bekijkt de vliegvelddirectie in hoeverre er weer gevlogen gaat worden.

Volledig scherm
Directeur Breda International Airport in gesprek met BN DeStem © BN DeStem
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda